Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g appels (bijv. Boskoop), in stukken gesneden
- 500 g rode kool, in stukken
- 1 ui (60 g), gehalveerd
-
40
g reuzel
lub 40 g boter - 1 laurierblad, gedroogd of vers
- 30 g rode wijnazijn
- 30 g suiker
- ½ tl zout
- 1 snuifje piment, gemalen
- 150 g water
-
1
volle tl groentebouillonpasta
lub 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l) - 100 g rode wijn
- 2 jeneverbessen
- 50 g aalbessengelei
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 981 kJ / 235 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
XXL - Pompoensoep
50min
Rode kool en appel salade met knapperige feta en kruidenpesto
30min
Met honing geglazuurde wortelen
30min
Gehaktballen met champignonroomsaus en pompoen-aardappelpuree
1h 10min
Snel brood
1h 15 min
Speculoos druiven tiramisu
1h
Katsu varkensschnitzel met groene salade, wasabi en dilledressing, gebakken aardappelen
50min
Aardappel pannenkoeken
45min
Pudding
15min
Bechamelsaus
15min
Brownies van zoete aardappel
1h
Tostadas met kip
40min