Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g appels (bijv. Boskoop), in stukken gesneden
- 500 g rode kool, in stukken
- 1 ui (60 g), gehalveerd
-
40
g reuzel
lub 40 g boter - 1 laurierblad, gedroogd of vers
- 30 g rode wijnazijn
- 30 g suiker
- ½ tl zout
- 1 snuifje piment, gemalen
- 150 g water
-
1
volle tl groentebouillonpasta
lub 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l) - 100 g rode wijn
- 2 jeneverbessen
- 50 g aalbessengelei
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 981 kJ / 235 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Amandel-, kokos- en chocoladekoekjes (zonder toegevoegde suiker)
Brak ocen
Aardappel- en spruitjespuree
40 Min
Pesto van basilicum, avocado en hennep
5 min
Warme courgettesalade met basilicum-citroendressing
Brak ocen
Geraspte wortelsalade
10 Min
Aardappelgratin
Brak ocen
Gorgonzola spread
Brak ocen
Kaiserschmarrn - Oostenrijkse pannenkoek
35 Min
Asperges en aardappelen met Hollandaisesaus
50 Min
Risotto met eekhoorntjesbrood
35 Min
Butternut en gembersoep
35 Min
Meal Prep - Eieren | Volkoren speltbrood, avocado-ei spread, groentesap
1hod. 30min