Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 - 70 g uien, gehalveerd
- 1 teentje knoflook
- 700 g courgette, ongeschild, in stukken (± 2 cm)
- 15 g olijfolie
- 500 g water
- 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
- 1 tl zout, naar eigen smaak
- 1 snuifje gemalen peper, naar eigen smaak
- 60 g verse geitenkaas, type Petit Billy (opcjonalnie)
- 10 - 15 verse muntblaadjes
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 431.8 kJ / 104.5 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Broccolisoep
15 dk
Kabeljauw in tomatensaus
30 dk
Vegan Spaanse kikkererwten- en rijstsoep
13 godz. 30 min
Romige courgettensoep
25 min
Rood pizzadeeg met burrata en gebakken aubergines en courgettes
Brak ocen
Groentencurry met rijst
Brak ocen
Risotto met Parmezaanse kaas
40 min
Hummus van rode biet
10 dk
Roomsoep van veldsla, broccoli met olijvensaus
45 min
Kalfsgebraad met rucola-basilicum pesto en zonnige groenten
Brak ocen
Aardappel-spinaziesoep met hartige eiercustard
45 min
Zachte wortelsoep met venkel
40 min