Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 - 70 g uien, gehalveerd
- 1 teentje knoflook
- 700 g courgette, ongeschild, in stukken (± 2 cm)
- 15 g olijfolie
- 500 g water
- 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
- 1 tl zout, naar eigen smaak
- 1 snuifje gemalen peper, naar eigen smaak
- 60 g verse geitenkaas, type Petit Billy (opcjonalnie)
- 10 - 15 verse muntblaadjes
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 431.8 kJ / 104.5 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Aardappel-preisoep
40min
Zachte wortelsoep met venkel
40min
Paprikasoep met basilicumschuim
35min
Romige courgettensoep
25min
Komkommersoep met garnalenspiesjes
35min
Sint-jakobsschelpen met erwtenpuree
25min
Glutenvrije mini appeltaartjes (koolhydraatarm)
Brak ocen
Pikante kikkererwten en linzen broodbeleg
Brak ocen
Thaise salade met pindadressing (vegan, glutenvrij)
30min
Butternut en gembersoep
35min
Veelzijdige gladde soep
45min
Garnalen en mangosalade (glutenvrij)
Brak ocen