Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g sjalotten, gehalveerd
- 10 g boter
- 75 g room, 35% vet
- ½ tl zout, en iets meer om af te werken
- 225 g diepgevroren doperwtjes
- ½ tl citroensap, naar eigen smaak
- 4 sneetjes spek (15 cm)
- 8 sint-jakobsschelpen, kuit verwijderd
- gemalen zwarte peper, naar eigen smaak
- creme van balsamicoazijn, als afwerking
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2805.3 kJ / 667.9 kcal
- Białko
- 62.6 g
- Węglowodany
- 16.1 g
- Tłuszcz
- 38.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.7 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 2644.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carpaccio van rode biet en burrata met de Peeler
1h 25min
Courgettesoep met munt
35 min
Sabayon (Zabaglione)
15 min
Klassieke sabayon
15 min
Hollandaisesaus
15 min
Eieren met kruidensaus en Paaskoekjes
Brak ocen
Bearnaisesaus
20 min
Varken, kip en foie gras terrine met porto en vijgen chutney
Brak ocen
Gestoomde coquilles met bloemkool en truffelpuree
35 min
Gochujang zeevruchtenrisotto
1 godz.
Champagne en bessen trifle
3 Std. 40 Min
Bearnaisesaus
15 min