Sint-jakobsschelpen met erwtenpuree

Sint-jakobsschelpen met erwtenpuree

4.8 19 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
2 porties

Składniki

  • sjalotten gehalveerd
    20 g
  • boter
    10 g
  • room, 35% vet
    75 g
  • zout en iets meer om af te werken
    ½ tl
  • doperwten, bevroren
    225 g
  • citroensap naar eigen smaak
    ½ tl
  • sneetjes spek (15 cm)
    4
  • sint-jakobsschelpen kuit verwijderd
    8
  • gemalen zwarte peper naar eigen smaak
  • creme van balsamicoazijn als afwerking

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 2644.6 mg
Białko 62.6 g
Kalorie 2805.3 kJ / 667.9 kcal
Tłuszcz 38.1 g
Błonnik 6.8 g
Tłuszcz nasycony 18.7 g
Węglowodany 16.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...