Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di pane raffermo
- 50 g di latte
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 400 g di carne trita di manzo
- 100 g di mortadella (vedere varianti) tritata
- 100 g di salsiccia a pezzi
- 2 uova
- 1 - 2 pizzichi di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe macinato
- pangrattato
- burro
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 444 kJ / 106.1 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 119.8 mg
Alternatywne przepisy
Croque Madame
3sa 30 dk
Polpette fritte
40min
Tagliata di pollo in salsa BBQ
4 Std.
Crespelle agli asparagi
1h 30min
Baguette pancetta e provolone
5 Std. 30 Min
Patate schiacciate al forno
1h
Coppa di maiale al forno con mele e composta di cipolle
2h
Torta salata di Pasqua con crema di Parmigiano Reggiano
1h
Bortellina
30 Min
Torta soffice al cioccolato e arachidi
1h 30min
Tortino di patate con uovo poché, salsa al Parmigiano Reggiano e tartufo nero
1 godz. 20 min
Schiaffettoni ripieni
1h 30min