Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cottura dei finocchi a vapore
- 4 finocchi
- 250 g di acqua
Besciamella al curry (vegan)
- 50 g di farina
-
30
g di olio di cocco
lub 30 g di olio di riso - 700 g di bevanda a base di cocco
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 1 cucchiaino raso di curry in polvere
Terminare la preparazione
- 40 g di mandorle a lamelle
- foglioline di prezzemolo q.b.
- 1 lime, la scorza tritata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 858 kJ / 205 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 178 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Contorno di broccoli al vapore con salsa alle alici e olive
35min
Broccoli stufati
40min
Finocchi alla valdostana
40min
Carciofi stufati
30 Min
Verdure al vapore con salsa al curry
1 Std. 10 Min
Cavolini di Bruxelles gratinati
1 Std.
Fagiolini insaporiti
25 Min
Contorno di finocchi con panure al timo
35min
Cavolfiori, cipolla rossa e pistacchi
45min
Fagiolini in gremolada
30 Min
Insalata di bieta e lenticchie con papaya e feta
25 Min
Asparagi a vapore in salsa verde
40min