Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cottura dei finocchi a vapore
- 4 finocchi
- 250 g di acqua
Besciamella al curry (vegan)
- 50 g di farina
-
30
g di olio di cocco
lub 30 g di olio di riso - 700 g di bevanda a base di cocco
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 1 cucchiaino raso di curry in polvere
Terminare la preparazione
- 40 g di mandorle a lamelle
- foglioline di prezzemolo q.b.
- 1 lime, la scorza tritata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 858 kJ / 205 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 178 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Finocchi alla valdostana
40 min
Contorno di finocchi con panure al timo
35min
Carciofi all'aceto light
45 min
Contorno di broccoli al vapore con salsa alle alici e olive
35min
Cavolini di Bruxelles gratinati
1h
Carciofi stufati
30 min
Verdure al vapore con salsa al curry
1h 10min
Asparagi a vapore in salsa verde
40 min
Contorno di asparagi alle erbe aromatiche sottovuoto
40 min
Involtini di verza ripieni di miglio con salsa ai funghi
1h 40min
Insalata di bieta e lenticchie con papaya e feta
25min
Cavolfiore alle erbe e pinoli
1h 5min