Pizza di patate dolci

Pizza di patate dolci

4.5 64 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porzioni

Składniki

  • 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 400 g di patate americane dolci pelate e a pezzi
  • 500 g di acqua
  • 100 g di farina di riso (vedere varianti)
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 1 cucchiaino olio extravergine di oliva + q.b.
  • 200 g di mozzarella per pizza a tocchetti
  • 6 - 8 pomodorini a metà
  • 8 - 10 olive denocciolate
  • 1 cucchiaino di origano secco
  • 10 foglie di basilico fresco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 813.8 mg
Białko 19.8 g
Kalorie 1834.3 kJ / 438.5 kcal
Tłuszcz 20.8 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 43.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...