Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 400 g di patate americane dolci, pelate e a pezzi
- 500 g di acqua
- 100 g di farina di riso (vedere varianti)
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva + q.b.
- 200 g di mozzarella per pizza a tocchetti
- 6 - 8 pomodorini a metà
- 8 - 10 olive denocciolate
- 1 cucchiaino di origano secco
- 10 foglie di basilico fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1834.3 kJ / 438.5 kcal
- Białko
- 19.8 g
- Węglowodany
- 43.3 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 813.8 mg
Alternatywne przepisy
Torta cioccolato e frutti di bosco con farina di riso
2 Std.
Burger vegetali
40 Min
Tortini di cavolfiore e formaggio
35 Min
Crocchette alle patate dolci, Parmigiano Reggiano e prosciutto
4 Std.
Gratin di patate con Affettatutto Bimby®
1 godz. 10 min
Formaggio (vegan)
8j 20 menit
Polpettone vegetariano con contorno di verdure; cheesecake ai lamponi
1h 30 min
Polpette di patate e barbabietola con salsa allo yogurt
1 Std.
Spaghetti al forno con salsa di lenticchie
1h 30 min
Burger (vegan) (senza glutine)
4 godz. 30 min
Torta salata alla parmigiana di melanzane (senza glutine)
1 Std.
Pizza di verdure
1h 30 min