Pizza di patate dolci

Pizza di patate dolci

4.4 54 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    60 g
  • di patate americane dolci pelate e a pezzi
    400 g
  • di acqua
    500 g
  • di farina di riso (vedere varianti)
    100 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    2 pizzichi
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    1 cucchiaino
  • di mozzarella per pizza a tocchetti
    200 g
  • pomodorini a metà
    6 - 8
  • olive denocciolate
    8 - 10
  • di origano secco
    1 cucchiaino
  • di basilico fresco
    10 foglie

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 438.5 kcal / 1834.3 kJ
Białko 19.8 g
Tłuszcz 20.8 g
Węglowodany 43.3 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 813.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...