Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 uovo
- ½ cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- 3 rametti di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 50 g di pomodori secchi sott'olio, sgocciolati
- 70 g di concentrato di pomodoro
- 30 g di pangrattato + q.b.
- 450 - 500 g di riso cotto, qualsiasi tipo (vedere consigli)
- 100 g di formaggio tipo Emmental, Gruviera, mozzarella, a cubetti
- olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 428.4 kJ / 102.4 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 10.4 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 65.2 mg
Alternatywne przepisy
Finocchi gratinati
30 Min
Spiedini di polpette alle zucchine
1 Std.
Melanzane ripiene alla Norma
1 Std.
Polpette di tempeh con mayo alla menta (vegan)
40 Min
Polpette fritte
40 Min
Sfoglia alla crema gianduia e nocciole tostate
45 Min
Mix di spezie e buccia di mela
50 Min
Polpettine di ceci e fagiolini
1 Std. 20 Min
Torta sbrisolona al cioccolato (vegan)
1 Std. 30 Min
Burger ceci e rucola
40 Min
Focaccia morbida
4 Std.
Il tiramisù
6h 30min