Polpette di riso rosse

Polpette di riso rosse

3.8 5 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
20 pezzi

Składniki

  • 1 uovo
  • ½ cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • 3 rametti di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • 50 g di pomodori secchi sott'olio sgocciolati
  • 70 g di concentrato di pomodoro
  • 30 g di pangrattato + q.b.
  • 450 - 500 g di riso cotto, qualsiasi tipo (vedere consigli)
  • 100 g di formaggio tipo Emmental, Gruviera, mozzarella, a cubetti
  • olio per frittura

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 65.2 mg
Białko 2.8 g
Kalorie 428.4 kJ / 102.4 kcal
Tłuszcz 5.7 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Węglowodany 10.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...