Insalata di riso rosso e mele

Insalata di riso rosso e mele

4.7 24 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

Riso
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 200 g di petti di pollo a tocchetti (2 cm)
  • 1200 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 200 g di riso rosso, Camargue (cottura 18 min.), sciacquato in acqua calda e scolato
  • 200 g di formaggio primo sale a tocchetti (2 cm)
  • 80 g di olive taggiasche denocciolate
  • 2 mele rosse, (150 g ognuna) sbucciate e a tocchetti (1 cm), spruzzate con succo di limone
Citronette
  • 50 g olio extravergine di oliva
  • ½ limone il succo
  • 2 - 3 gocce di Tabasco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 28.4 g
Kalorie 2717 kJ / 649 kcal
Tłuszcz 39.6 g
Węglowodany 47.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...