Wersje kompatybilne
Risotto alle acciughe e limone (Bimby Friend)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 g di acqua
- 10 g di dado per brodo vegetale
- 15 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
- 60 g di scalogno a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 40 g di burro
- 60 - 70 g di filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati + q.b.
- 640 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
- 100 g di vino bianco secco
- 100 g di mascarpone
- prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1615.8 kJ / 386.1 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 64.9 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 54.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alla barbabietola rossa con gorgonzola e nocciole
40min
Risotto viola al radicchio e scamorza
35min
Risotto pere e Gorgonzola
40min
Risotto mimosa
55min
Risotto alla melagrana, Gorgonzola e brandy
45min
Risotto radicchio, speck e taleggio
35min
Risotto limone, pepe e maggiorana
35min
Risotto al salmone con crema di porri
40min
Filetto di maiale con salsa ai cachi
2h
Lasagnette al nero con ragù di polpo
1h 20min
Risotto al tartufo
40min
Risotto gamberoni e pompelmo rosa
40min