Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di Emmental a pezzi
Lasagne
- 300 g di farina tipo 00
- 3 uova
- ½ cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
Asparagi
- 600 g di asparagi a tocchetti (2 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
Besciamella
- 80 g di burro a pezzi
- 1000 g di latte
- 80 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di sale
- 4 pizzichi di pepe nero macinato
- 4 pizzichi di noce moscata in polvere
Terminare la preparazione
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3422 kJ / 818 kcal
- Białko
- 38.3 g
- Węglowodany
- 63.9 g
- Tłuszcz
- 44.5 g
- Błonnik
- 4.4 g
Alternatywne przepisy
Finocchi alla valdostana
40 Min
Crespelle con radicchio e noci
2 Std.
Cannelloni porri, ricotta e Taleggio
1 Std. 30 Min
Risotto agli asparagi
30 Min
Asparagi alla parmigiana
50 Min
Pere sottovuoto alla cannella
2h 5min
Crêpes radicchio e Taleggio
2 Std.
Lasagne al radicchio
2 Std.
Lasagna rucola, zucchine e formaggio di capra
2 Std.
Lasagne al radicchio e provola in vasocottura
1 Std. 30 Min
Risotto asparagi e zafferano
35 Min
Lasagne radicchio, provola e caciotta
1 Std. 10 Min