Risotto cavolo cappuccio viola e Gorgonzola

Risotto cavolo cappuccio viola e Gorgonzola

4.4 131 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 50 g di cipolla rossa a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 150 g di cavolo cappuccio viola, a listarelle
  • 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
  • 50 g di vino bianco secco
  • 700 g di acqua
  • 2 cucchiaini di dado per brodo vegetale
  • 150 g di Gorgonzola a pezzi

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 243.4 mg
Białko 13.4 g
Kalorie 1983.8 kJ / 474.3 kcal
Tłuszcz 18.1 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Węglowodany 66.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...