Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla rossa a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di cavolo cappuccio viola, a listarelle
- 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
- 50 g di vino bianco secco
- 700 g di acqua
- 2 cucchiaini di dado per brodo vegetale
- 150 g di Gorgonzola a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1983.8 kJ / 474.3 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 66.4 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 243.4 mg
Alternatywne przepisy
Risotto pere, Gorgonzola e noci
40min
Risotto alla zucca
30 Min
Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)
30 Min
Tagliatelle di farro con cavolo verza
1 Std. 30 Min
Vellutata di cavolo cappuccio rosso
50min
Coppa di maiale al forno con mele e composta di cipolle
2 Std.
Risotto radicchio e uva
40min
Gnocchi alla romana alle erbette
1 Std. 30 Min
Zuppa frantoiana
45min
Risotto al cavolo nero e Taleggio
35 Min
Risotto mele, speck e timo
40min
Risotto viola cavolo cappuccio e Casera
40min