Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla, a metà
- 1 spicchio di aglio
- 150 g di patata, pelata e a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di spinaci freschi, lavati e asciugati
- 500 g di acqua
- 8 g di sale
- 150 g di yogurt bianco naturale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 569.3 kJ / 136 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 910.4 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di patate e zucca
50min
Vellutata di zucca e patate con gamberi
1h
Crema di carote
40min
Crema di fagioli cannellini con polpettine di spinaci
1h
Vellutata di fagioli borlotti
1h
Crema di verdure invernale
50min
Vellutata di cavolo cappuccio rosso
50min
Purè di patate (TM6)
1h
Vellutata di broccoli con crostini
1h
Zuppa di cavolfiori con cimette glassate
45min
Vellutata di cavolfiore con briciole di pancetta
50min
Mousse al cioccolato (vegan)
1h 30min