Polpette di ricotta al sugo

Polpette di ricotta al sugo

4.7 266 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

Polpette
  • 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
  • 140 g di pane raffermo a pezzi (2-3 cm)
  • 6 - 8 foglie di basilico fresco lavate e asciugate
  • 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 350 g di ricotta romana scolata dal siero (vedere consigli)
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Sugo
  • 30 g di cipolla a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 500 g di pomodori San Marzano a pezzi (2 cm)
    500 g di passata di pomodoro
  • 70 di acqua
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 3 foglie di basilico fresco lavate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 782.8 mg
Białko 21.4 g
Kalorie 1855.8 kJ / 443.5 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 12.5 g
Węglowodany 28.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...