Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto di pomodori secchi
- 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di mandorle pelate
- 80 g di pomodori secchi
- 40 g di basilico fresco, le foglie lavate e asciugate
- ¼ spicchio di aglio senz'anima
- 10 g di capperi sotto sale, sciacquati
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Farro perlato
- 300 g di farro perlato
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino raso di sale
- 550 g di acqua
- 200 g di tonno in scatola in olio di oliva, sgocciolato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2783.8 kJ / 665.3 kcal
- Białko
- 32.1 g
- Węglowodany
- 60.1 g
- Tłuszcz
- 34.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 8.7 g
- Sód
- 627.1 mg
Alternatywne przepisy
Cottura del farro perlato
35 Min
Couscous vegetariano
30 min
Orzo con pomodorini, ceci e zucchine
35 Min
Farro pomodorini e gamberi con pesto di prezzemolo (Modalità Cuoci riso)
30 min
Insalata di cereali con carote al curry, tonno e ceci
40 min
Insalata di orzo
40 min
Farro alla nizzarda
40 min
Insalata di orzo con pesto e gamberetti
30 min
Insalata di farro e pollo (TM6)
45 Min
Insalata di farro perlato alla greca
30 min
Insalata di farro vegetariana
1j 30 menit
Farro al pesto e fagiolini
30 min