Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di pancetta affumicata o dolce, a cubetti
- 100 g di cipolla dorata a pezzi
- 50 g di carota, pelata e a pezzi
- 80 g di porro a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di acqua
- 300 g di fagioli borlotti surgelati
- 15 g di dado per brodo vegetale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 546.3 kJ / 130.5 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 10.2 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 254.3 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di patate e zucca
50min
Vellutata di zucca e patate con gamberi
1u.
Vellutata di lenticchie
1h 30 min
Zuppa di fagioli
40min
Crema di fagioli cannellini con polpettine di spinaci
1u.
Crema di verdure invernale
50min
Vellutata di cavolo cappuccio rosso
50min
Minestra saporita di riso e legumi
40min
Zuppa di lenticchie e fagioli neri a Cottura Lenta
40min
Vellutata di broccoli con crostini
1u.
Vellutata di porri e patate con speck croccante (TM6)
40min
Vellutata agli spinaci
30min