Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di Gruviera a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 500 g di acqua
- 1000 g di finocchi, puliti e in quarti
- 50 g di farina tipo 00
- 40 g di burro a pezzi
- 500 g di latte
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe bianco macinato
- 2 pizzichi di noce moscata grattugiata (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1427.8 kJ / 341.3 kcal
- Białko
- 21.5 g
- Węglowodany
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 38.8 mg
Alternatywne przepisy
Purè di patate (TM6)
1u.
Peperonata (TM6)
45 min
Frittata di zucchine (TM6)
50min
Contorno di cavolfiore al forno
30min
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50min
Torta salata radicchio e robiola
2h 30min
Lasagna erbette, ricotta e prosciutto
2u.
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza
1h 30 min
Asparagi in crosta
2h 15min
Zucchine a bastoncino insaporite (100 g)
15min
Sfogliatine di porri e finocchi al formaggio di capra (TM6)
45 min
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza (TM6)
1h 30 min