Finocchi gratinati

Finocchi gratinati

4.6 55 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 200 g di Gruviera a pezzi (2-3 cm)
  • 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 500 g di acqua
  • 1000 g di finocchi puliti e in quarti
  • 50 g di farina tipo 00
  • 40 g di burro a pezzi
  • 500 g di latte
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe bianco macinato
  • 2 pizzichi di noce moscata grattugiata (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 38.8 mg
Białko 21.5 g
Kalorie 1427.8 kJ / 341.3 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Węglowodany 12.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...