Finocchi gratinati

Finocchi gratinati

4.6 45 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porzioni

Składniki

  • di Gruviera a pezzi (2-3 cm)
    200 g
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    100 g
  • di acqua
    500 g
  • di finocchi puliti e in quarti
    1000 g
  • di farina tipo 00
    50 g
  • di burro a pezzi
    40 g
  • di latte
    500 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe bianco macinato
    2 pizzichi
  • di noce moscata grattugiata (opcjonalnie)
    2 pizzichi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 341.3 kcal / 1427.8 kJ
Białko 21.5 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 12.7 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Sód 38.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...