Urządzenia i Akcesoria
Lasagne ze szpinakiem, mozzarellą i ricottą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
-
300 g wody
-
600 g liści szpinaku, mrożonych podzielonych na kawałki lub w brykiecie
-
150 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki150 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
250 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
-
250 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
40 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
50 g mąki pszennej
-
500 g mleka
-
1 łyżeczka soli
-
4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
9 - 12 płatów makaronu, suchego, typu lasagne (10 x 20 cm)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
866.3 mg
Białko
25.9 g
Kalorie
1952.6 kJ /
466.7 kcal
Tłuszcz
25.4 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
14.2 g
Węglowodany
34.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron cannelloni ze szpinakiem
1h 20min
Tagliatelle ze szparagami i pesto bazyliowym; Tiramisu truskawkowe w szklankach
1h 25min
Makaron cannelloni nadziewany sosem bolońskim
1h 20min
Gnocchi z sosem cukiniowym; Deser gruszkowo-jogurtowy
40min
Lasagne dyniowa
1h 45min
Makaron w śmietanowym sosie pieczarkowym; Babka marmurkowa z Varomy
2h 10min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1h 5min
Lasagne z warzywami
1h 25min
Muszle makaronowe faszerowane ricottą i szpinakiem
1h 35min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM5, TM6)
35min
Faszerowana cukinia z pomidorowym ryżem
1h 10min
Bolognese z kalafiorem
55min