Fajitas z szarpaną wołowiną (z osłoną noża miksującego)

Fajitas z szarpaną wołowiną (z osłoną noża miksującego)

4.5 139 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz.
18 sztuk

Składniki

  • 410 g wody
  • 120 g oliwy z oliwek
  • 500 g mąki pszennej chlebowej typu 650-850, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 4 ½ łyżeczki soli
  • 200 g cebuli pokrojonej w 1 cm piórka
  • 200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 600 g wołowiny gulaszowej pokrojonej na 3-4 cm kawałki
  • 1 łyżka sosu Worcestershire
  • ½ łyżeczki suszonych płatków chili
  • 1 łyżeczka kolendry, mielonej
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 1 - 2 szczypty kminu rzymskiego, mielonego
  • 60 g musztardy
  • 100 g koncentratu pomidorowego
  • 60 g miodu płynnego
  • 140 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
  • 200 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy
  • ser żółty średnio twardy (np. cheddar), starty (ok. 50 g), do posypania
  • liście kolendry, świeże do dekoracji
  • 18 łyżek śmietany, 18% tłuszczu (ok. 200 g)
  • 1 limonka pokrojona na kawałki

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 401.7 kcal / 1680.8 kJ
Białko 10.4 g
Tłuszcz 12.2 g
Węglowodany 66.3 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Sód 0.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...