Urządzenia i Akcesoria
Fajitas z szarpaną wołowiną (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz.
18 sztuk
Składniki
-
410 g wody
-
120 g oliwy z oliwek
-
500 g mąki pszennej chlebowej typu 650-850, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
4 ½ łyżeczki soli
-
200 g cebuli pokrojonej w 1 cm piórka
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
600 g wołowiny gulaszowej pokrojonej na 3-4 cm kawałki
-
1 łyżka sosu Worcestershire
-
½ łyżeczki suszonych płatków chili
-
1 łyżeczka kolendry, mielonej
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 - 2 szczypty kminu rzymskiego, mielonego
-
60 g musztardy
-
100 g koncentratu pomidorowego
-
60 g miodu płynnego
-
140 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
-
200 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy
-
ser żółty średnio twardy (np. cheddar), starty (ok. 50 g), do posypania
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
-
18 łyżek śmietany, 18% tłuszczu (ok. 200 g)
-
1 limonka pokrojona na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
0.5 mg
Białko
10.4 g
Kalorie
1680.8 kJ /
401.7 kcal
Tłuszcz
12.2 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Węglowodany
66.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tacos z szarpanym kurczakiem al pastor
45 Min
Zielone bao z szarpaną kaczką
1 Std. 45 Min
Bułeczki bao z resztkami mięsa z sosem Hoisin
1 Std. 30 Min
Wołowina po burgundzku; Ciasto cytrynowe z syropem cytrynowym
2 Std. 20 Min
Szarpana wieprzowina z tortillami Tex-Mex
1 Std. 20 Min
Empanadas z wołowiną
3 Std. 40 Min
Kofty z wołowiny i fety
2 Std. 30 Min
Hot-dogi z salsą z mango i orzechowym majonezem
45 Min
Burgery z szarpaną wieprzowiną (z osłoną noża miksującego)
4 Std. 50 Min
Burgery wołowe z kozim serem i chutneyem z czerwonej cebuli
1 Std. 40 Min
Szarpana wieprzowina
4 Std. 15 Min
Bułeczki bao z szarpanym indykiem
2 Std. 20 Min