
Urządzenia i Akcesoria
Fajitas z szarpaną wołowiną (z osłoną noża miksującego)
Składniki
-
410 g wody
-
120 g oliwy z oliwek
-
500 g mąki pszennej chlebowej typu 650-850, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
4 ½ łyżeczki soli
-
200 g cebuli pokrojonej w 1 cm piórka
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
600 g wołowiny gulaszowej pokrojonej na 3-4 cm kawałki
-
1 łyżka sosu Worcestershire
-
½ łyżeczki suszonych płatków chili
-
1 łyżeczka kolendry, mielonej
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 - 2 szczypty kminu rzymskiego, mielonego
-
60 g musztardy
-
100 g koncentratu pomidorowego
-
60 g miodu płynnego
-
140 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
-
200 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy
-
ser żółty średnio twardy (np. cheddar), starty (ok. 50 g), do posypania
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
-
18 łyżek śmietany, 18% tłuszczu (ok. 200 g)
-
1 limonka pokrojona na kawałki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Polska
Możesz także polubić...
Tacos z trzema nadzieniami (z kurczaka, z krewetek i wegańskie z czerwonej fasoli) i sosem tahini
1 godz.
Zielone bao z szarpaną kaczką
1 godz. 45 min
Bułeczki bao z duszonym boczkiem i sałatką z czerwonej kapusty i orzeszków (Gua Bao)
1 godz. 20 min
Kokosowe bułeczki bao z indykiem hoisin
1 godz. 20 min
Bułeczki bao z resztkami mięsa z sosem Hoisin
1 godz. 30 min
Szarpana wieprzowina z tortillami Tex-Mex
1 godz. 20 min
Kofty z wołowiny i fety
2 godz. 30 min
Udka z kurczaka teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 10 min
Burgery z szarpaną wieprzowiną (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 50 min
Szarpana wieprzowina
4 godz. 15 min
Bułeczki bao z szarpanym indykiem
2 godz. 20 min