Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti à la carbonara ze szparagami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
woda do gotowania makaronu
-
sól do gotowania makaronu
-
130 g makaronu, suchego, typu spaghetti
-
25 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki25 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
20 g oleju
-
170 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 1 cm kawałki, główki w całości
-
65 g kostek boczku
-
65 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 jajko
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
439.3 mg
Białko
22.7 g
Kalorie
2828.9 kJ /
676.1 kcal
Tłuszcz
41.6 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
16.3 g
Węglowodany
54.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZPARAGI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40 min
Tagliatelle ze szparagami i pesto bazyliowym; Tiramisu truskawkowe w szklankach
1 godz. 25 min
Gnocchi w kremowym sosie ze szparagami
50 min
Tagliatelle z sosem kurkowym
35 min
Spaghetti z kurczakiem i szparagami (TM5, TM6)
50 min
Makaron z łososiem i szpinakiem
25 min
Farfalle z tagliatelle z cukinii w sosie z mascarpone Laury Drost
50 min
Makaron z krewetkami i szpinakiem
50 min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 min
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem
35 min
Gnocchi z kurczakiem i warzywami
40 min
Gnocchi w sosie szpinakowym z kurczakiem
35 min