Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de echalot
-
300
g de champán
lub 300 g de vino blanco seco, o sparkling - 800 g de mejillones frescos limpios
- 15 g de mantequilla
- 300 g de camarones chicos sin pelar, sin cáscara
- 12 vieiras
- 45 g de mantequilla, cortada en trozos
- 25 g de harina de trigo
- 250 g de crema (35% grasa)
- 1 ramita de tomillo fresco, sólo hojas
- 1 pizca de pimienta de cayena molida
- 2 - 3 pizca de sal, ajustar al gusto
- 2 - 3 pizca de pimienta molida
- jugo de limón
- 1 receta de hojaldre, (aprox. 230 g) (ver tip)
- 1 huevo, revuelto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2967.9 kJ / 709.4 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 20.9 g
- Tłuszcz
- 42.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 1430.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Camarones con polenta estilo Georgia
40 min
Lasaña a la boloñesa.
3h
Pasta de cebolla y pollo con ensalada templada de tubérculos y Flatcake de chocolate al vapor.
1h 5min
Camarón caramelo
1h
Roll de merengue
4 Std.
Ensalada César
20 min
Ravioles de salmón y queso
50min
Helado de yogur griego y frambuesa (bajo en grasa) TM6
10h 15min
Helado de coco y té verde
5 godz. 20 min
Bulletproof coffee
5min
Limonada alcalina
5min
Sorbete de frutos rojos y yogur
40 min