Caldo de mariscos al champán

Caldo de mariscos al champán

1.8 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porciones

Składniki

  • 40 g de echalote
  • 300 g de champán
    300 g de vino blanco seco, o sparkling
  • 800 g de mejillones frescos limpios
  • 15 g de mantequilla
  • 300 g de camarones chicos sin pelar sin cáscara
  • 12 vieiras
  • 45 g de mantequilla cortada en trozos
  • 25 g de harina de trigo
  • 250 g de crema (35% grasa)
  • 1 ramita de tomillo fresco sólo hojas
  • 1 pizca de pimienta de cayena molida
  • 2 - 3 pizca de sal ajustar al gusto
  • 2 - 3 pizca de pimienta molida
  • jugo de limón
  • 1 receta de hojaldre (aprox. 230 g) (ver tip)
  • 1 huevo revuelto

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 1430.1 mg
Białko 47 g
Kalorie 2967.9 kJ / 709.4 kcal
Tłuszcz 42.1 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 23.6 g
Węglowodany 20.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...