Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g de gambones crudos enteros (aprox. 36)
- 1 cucharadita de sal
- 100 g de cebolleta
- 30 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharada de salsa de tomate
- 50 g de brandy
- 50 g de vermut blanco
- 50 g de caldo de pescado
- 50 g de nata (35% de grasa)
- ¼ de cucharadita de pimienta de Cayena desmenuzada (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 419 kJ / 100 kcal
- Białko
- 10.69 g
- Węglowodany
- 0.75 g
- Tłuszcz
- 4.97 g
- Błonnik
- 0.15 g
Alternatywne przepisy
Langostinos con salsa al oporto y chocolate
30min
Tostadas con cangrejo y huevos de codorniz
45min
Mejillones con salsa de vino blanco y nata
45min
Medallones de solomillo de cerdo flambeado y salsa de turrón
15min
Mejillones al vapor con salsa picante
45min
Mejillones al vino
30min
Fideuá negra de calamares
45min
Pintxo Donosti
15min
Arroz con bogavante
1h
Arroz negro cremoso con calamares
40min
Mejillones zamoranos en salsa picante
30min
Emulsión de patata con pulpo
50min