Pincho de cogollo de lechuga con pimiento caramelizado y pollo

Pincho de cogollo de lechuga con pimiento caramelizado y pollo

4.6 59 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
6 raciones

Składniki

  • 300 g de pimiento rojo en tiras
  • 90 g de azúcar
  • 1 cucharadita de sal
  • 120 g de vino blanco
  • 100 g de agua
  • 300 g de filete de pechuga de pollo sin piel (en trozos de 2x2 cm)
  • 6 cogollos de Tudela (cortados por la mitad a lo largo)
  • 1 chorrito de aceite de oliva virgen extra
  • 1 chorrito de crema de balsámico

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 12.9 g
Kalorie 1384 kJ / 321 kcal
Tłuszcz 21.2 g
Błonnik 2.4 g
Węglowodany 19.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...