![Hinojo con tomates y aceitunas Hinojo con tomates y aceitunas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B9FA0703-AC8D-44A5-8A2D-1AC315CF9EC1/Derivates/e14ca65a-c312-4602-8374-5ebdd711eaf9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de agua
- 3 cucharaditas de sal
- 600 g de bulbo de hinojo cortado en octavos
- 24 tomates cherry cortados en mitades
- 150 g de aceitunas negras sin hueso
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 100 g de vino blanco
- 2 dientes de ajo
- 6 ramitas de tomillo fresco (solo las hojas)
- 1 pellizco de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1143 kJ / 273 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Puerros al vapor con salsa de cúrcuma
45 min
Ensalada de remolacha, granada y pistacho
10 Min
Paté libanés de berenjena (Baba ganoush)
1 Std. 15 Min
Crema de hinojo
30min
Hinojo "a la parmesana"
1 godz. 25 min
Ensalada japonesa de pepino con aliño aromático de hierbas
15 Min
Pak choi al vapor con aliño de soja y sésamo
15 Min
Ensalada de cebada perlada con verduras
45 min
Sopa de coliflor al curry
40min
Frittata de brócoli con hierbas aromáticas
30min
Tirabeques crujientes y picantes
15 Min
Crema de apionabo y manzana con mejillón en escabeche
45 min