Letnie rollsy wegańskie

Letnie rollsy wegańskie

4.3 21 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
15 sztuk

Składniki

Sos z orzeszków ziemnych
  • orzeszków ziemnych prażonych bez tłuszczu, solonych
    50 g
  • wody
    200 g
  • masła orzechowego
    70 g
  • sosu Hoisin
    70 g
Nadzienie warzywne
  • ogórek (ok. 200 g)
    1
  • marchewki (ok. 200 g)
    2
  • czerwona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w ćwiartki (ok. 150 g)
    1
  • żółta papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w ćwiartki (ok. 150 g)
    1
  • czerwonej kapusty (ok. 100 g)
    2 - 3 liście
Zawijanie
  • ciepła woda do zanurzania płatów papieru ryżowego
  • płatów papieru ryżowego okrągłych (ok. Ø 20 cm)
    15
  • mięty, świeżej tylko liście
    3 gałązki
  • kolendry, świeżej tylko liście
    3 gałązki
  • sałata masłowa tylko liście, pokrojone na kawałki 5 x 12 cm
    1
  • pomidorków koktajlowych (ok.100 g), pokrojonych w 3 lub 4 plastry
    8

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 134 kcal / 563 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 54 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...