
Urządzenia i Akcesoria
Letnie rollsy wegańskie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
15 sztuk
Składniki
Sos z orzeszków ziemnych
-
orzeszków ziemnych prażonych bez tłuszczu, solonych50 g
-
wody200 g
-
masła orzechowego70 g
-
sosu Hoisin70 g
Nadzienie warzywne
-
ogórek (ok. 200 g)1
-
marchewki (ok. 200 g)2
-
czerwona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w ćwiartki (ok. 150 g)1
-
żółta papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w ćwiartki (ok. 150 g)1
-
czerwonej kapusty (ok. 100 g)2 - 3 liście
Zawijanie
-
ciepła woda do zanurzania płatów papieru ryżowego
-
płatów papieru ryżowego okrągłych (ok. Ø 20 cm)15
-
mięty, świeżej tylko liście3 gałązki
-
kolendry, świeżej tylko liście3 gałązki
-
sałata masłowa tylko liście, pokrojone na kawałki 5 x 12 cm1
-
pomidorków koktajlowych (ok.100 g), pokrojonych w 3 lub 4 plastry8
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
134 kcal /
563 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
17 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
54 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DZIEŃ DZIECKA
12 Przepisów
Polska
Polska