Enchiladas con crema de epazote

Enchiladas con crema de epazote

2.8 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porciones

Składniki

  • 150 g de queso manchego
  • 70 g de cebolla
  • 3 dientes de ajo
  • 1 chiles serranos
  • 50 g epazote sólo las
    hojas y un poco más
    para decorar
  • 380 g de leche evaporada
  • 300 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel
  • sal al gusto
  • pimienta negra molida al gusto
  • 50 g de aceite vegetal para freír
  • 12 tortillas de maíz
  • 1 cubo de caldo de pollo
  • 190 g de queso crema
  • 200 g de crema
Para servir
  • 1 chile serrano en rebanadas
  • 10 g de hojas de epazote, frescas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 porciones

Sód 3269.9 mg
Białko 160.9 g
Kalorie 15020.4 kJ / 3590 kcal
Tłuszcz 243.7 g
Błonnik 22.3 g
Tłuszcz nasycony 113.5 g
Węglowodany 203.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...