Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de queso manchego
- 70 g de cebolla
- 3 dientes de ajo
- 1 chiles serranos
-
50
g epazote, sólo las
hojas y un poco más
para decorar - 380 g de leche evaporada
- 300 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel
- sal, al gusto
- pimienta negra molida, al gusto
- 50 g de aceite vegetal, para freír
- 12 tortillas de maíz
- 1 cubo de caldo de pollo
- 190 g de queso crema
- 200 g de crema
Para servir
- 1 chile serrano, en rebanadas
- 10 g de hojas de epazote, frescas
- Wartości odżywcze
- na 4 porciones
- Kalorie
- 15020.4 kJ / 3590 kcal
- Białko
- 160.9 g
- Węglowodany
- 203.3 g
- Tłuszcz
- 243.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 113.5 g
- Błonnik
- 22.3 g
- Sód
- 3269.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bisteces con papas en pasilla
1 godz. 15 min
Pastel azteca
1 godz. 20 min
Entomatadas de pollo
40min
Bisteces en salsa verde TM6
45 min
Cerdo con calabazas y elote (Coahuila)
35min
Caldo Campesino
40min
Tortitas de carne en salsa verde
1h 40min
Pasta al poblano
35min
Pechugas rellenas en salsa de chipotle
1h 10min
Entomatadas de pollo
40min
Papitas negras
55min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1h 30min