Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de hojas de epazote, frescas
Relleno de champiñones
- 50 g de cebolla, en trozo
- 2 dientes de ajo
- 35 g de aceite vegetal
- 800 g de champiñones, cortados en octavos
- 6 - 8 chiles anchos, sin semillas, cortados a lo largo para rellenar e hidratados con agua tibia
Salsa de frijol
- 400 g de frijol negro cocido
- 390 g de caldo de cocción de los frijoles
- 80 g de cebolla, en trozos
- 1 diente de ajo, pelado
- 1 cdita de sal fina
- ½ cdita de pimienta negra molida
- 150 g de queso de cabra, desmoronado
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 1344 kJ / 320 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de tortilla
40 Min
Pescado para taquear
25 Min
Sopa de nopales
45 Min
Caldo de nopales con chile morita
30min
Ensalada de ejotes navideños
1ωρ. 10 λεπτ.
Pacholas
35 Min
Entomatadas de jamaica
50 Min
Chiles anchos rellenos de chicharrón
1 Std.
Chile ancho relleno de frijol y plátano
1h 50min
Carnitas de atún
40 Min
Aguachile de pepino y palmitos
15 dk
Ceviche de pepino y jícama
10min