Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de hojas de epazote, frescas
Relleno de champiñones
- 50 g de cebolla, en trozo
- 2 dientes de ajo
- 35 g de aceite vegetal
- 800 g de champiñones, cortados en octavos
- 6 - 8 chiles anchos, sin semillas, cortados a lo largo para rellenar e hidratados con agua tibia
Salsa de frijol
- 400 g de frijol negro cocido
- 390 g de caldo de cocción de los frijoles
- 80 g de cebolla, en trozos
- 1 diente de ajo, pelado
- 1 cdita de sal fina
- ½ cdita de pimienta negra molida
- 150 g de queso de cabra, desmoronado
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 1344 kJ / 320 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de calabacita, cilantro y chile
40min
Pollo en salsa verde con nopales
40min
Barbacoa de hongos
30 min
Cazuela de panela con espinacas y caldillo
30 min
Sopa de chile ancho y requesón
30 min
Sopa de lima
40min
Caldo de nopales con chile morita
30 min
Hongos al pastor
20min
Pozole de setas
1 godz.
Pozole negro
1 godz. 15 min
Carnitas de atún
40min
Chiles anchos rellenos de chicharrón
1 godz.