Urządzenia i Akcesoria
Wegetariańskie hot dogi ze szparagami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 sztuki
Składniki
Panierowane szparagi
-
500 g wody
-
8 białych szparagów, obranych, bez twardych końcówek8 zielonych szparagów bez twardych końcówek
-
3 łyżki mąki pszennej
-
1 jajko roztrzepane
-
bułka tarta, do obtoczenia (ok. 70 g)panierka panko do obtoczenia (ok. 70 g)
Cytrynowy majonez i dressing
-
170 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
⅓ cytryn ekologicznej
-
1 jajko w temp. pokojowej (patrz wskazówka)
-
10 g musztardy
-
⅔ łyżeczki soli
-
40 g oliwy z oliwek
-
60 g mieszanki młodych sałat
-
20 g octu balsamicznego
-
⅔ łyżeczka miodu, płynnego
-
2 szczypty soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
4 bułki do hot dogów (patrz wskazówka)
-
rzodkiewki pokrojone w plastry, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
860 mg
Białko
13 g
Kalorie
2583 kJ /
617 kcal
Tłuszcz
37 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Węglowodany
61 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZPARAGI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 min
Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku
30 min
Burgery ze skórkami banana à la pulled pork
30 min
Spätzle ze szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
50 min
Wegańskie burgery
45 min
Wegetariańska pieczeń grzybowa z sosem
1 godz. 20 min
Tacos z krojonymi warzywami i fasolą (TM6, TM7)
40 min
Wegetariańskie spring rollsy (TM5)
1 godz.
Sałatka z kaszą gryczaną i pieczonym kozim serem
50 min
Nachos zapiekane z warzywami i serem
1 godz. 30 min
Ratatouille z bobem
1 godz.
Wegańskie miski Buddy z komosą ryżową
1 godz. 10 min