
Urządzenia i Akcesoria
Trifle z ricottą i owocami jagodowymi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
owoców jagodowych, świeżych np. malin, borówek, porzeczek300 g
-
cukru90 - 120 g
-
skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość otartej, do dekoracji10 g
-
sera ricotta podzielonego na kawałki250 g
-
jogurtu naturalnego100 g
-
mleka400 g
-
kaszy jaglanej80 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
274.4 kcal /
1147.9 kJ
Białko
9.4 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
40.3 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Sód
78 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Warstwowy deser jaglany à la szarlotka
35 min
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3 godz. 40 min
Czekoladowa owsianka; Gruszki duszone na parze
35 min
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3 godz. 40 min
Mini serniczki z purée z mango z Varomy
3 godz.
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2 godz. 30 min
Jeżynowa panna cotta
4 godz. 10 min
Trifle z rabarbarem
2 godz. 45 min
Deser twarogowy z mango
15 min
Jaglanka à la Snickers w słoiczkach
55 min
Jogurtowa panna cotta z sosem morelowym
3 godz. 30 min
Serniczki w słoikach
4 godz.