Trifle z ricottą i owocami jagodowymi

Trifle z ricottą i owocami jagodowymi

4.5 86 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • owoców jagodowych, świeżych np. malin, borówek, porzeczek
    300 g
  • cukru
    90 - 120 g
  • skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość otartej, do dekoracji
    10 g
  • sera ricotta podzielonego na kawałki
    250 g
  • jogurtu naturalnego
    100 g
  • mleka
    400 g
  • kaszy jaglanej
    80 g
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    1 łyżeczka
    1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 274.4 kcal / 1147.9 kJ
Białko 9.4 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 40.3 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Sód 78 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...