Trifle z ricottą i owocami jagodowymi

Trifle z ricottą i owocami jagodowymi

4.5 89 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • 300 g owoców jagodowych, świeżych np. malin, borówek, porzeczek
  • 90 - 120 g cukru
  • 10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość otartej, do dekoracji
  • 250 g sera ricotta podzielonego na kawałki
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 400 g mleka
  • 80 g kaszy jaglanej
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
    1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 274.4 kcal / 1147.9 kJ
Białko 9.4 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 40.3 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Sód 78 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...