Trifle z ricottą i owocami jagodowymi
TM6 TM5

Trifle z ricottą i owocami jagodowymi

4.5 (85 ocen)

Składniki

  • 300 g owoców jagodowych, świeżych, np. malin, borówek, porzeczek
  • 90 - 120 g cukru
  • 10 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość otartej, do dekoracji
  • 250 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 400 g mleka
  • 80 g kaszy jaglanej
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
    lub 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1147.9 kJ / 274.4 kcal
Białko
9.4 g
Węglowodany
40.3 g
Tłuszcz
9 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Błonnik
2.5 g
Sód
78 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy