Urządzenia i Akcesoria
Wieżyczki z czarnego ryżu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
40 g migdałów, blanszowanych
-
1350 g wody
-
70 g czarnych oliwek, bez pestek
-
1 łyżeczka soli plus 2-3 szczypty
-
140 g ryżu jaśminowego, czarnego140 g włoskiego czarnego ryżu (riso Venere)
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
40 g pomidorka koktajlowego, przekrojonych na pół40 g pomidorków koktajlowych żółtych, przekrojonych na pół
-
6 liści bazylii, świeżych
-
200 g sera ricotta odsączonego z serwatki
-
150 g awokado dojrzałego, pokrojonego w 0,5 cm półplastry
-
kwiaty, jadalne do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
54.9 mg
Białko
12.2 g
Kalorie
1790.3 kJ /
428 kcal
Tłuszcz
29.2 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
31.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Indyjski ryż z kuminem
25 min
Pikantny kurczak z kokosowym ryżem
1 godz. 25 min
Ciasto francuskie szybkie (bezglutenowe)
1 godz. 15 min
Koreański makaron japchae (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Surówka z brukselki z żurawiną i migdałami (TM6, TM7)
20 min
Sałatka zielonej bogini (green goddess, TM5)
20 min
Wegetariańskie spring rollsy (TM6, TM7)
1 godz.
Wegetariańskie spring rollsy (TM5)
1 godz.
Tagliatelle z marchewki z pesto z naci marchewki
40 min
Gotowanie 500 g kaszy bulgur
35 min
Korma z pieczonymi warzywami
55 min
Ryba w sosie słodko-kwaśnym z ryżem
1 godz. 5 min