
Urządzenia i Akcesoria
Wieżyczki z czarnego ryżu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
migdałów, blanszowanych40 g
-
wody1350 g
-
czarnych oliwek, bez pestek70 g
-
soli plus 2-3 szczypty1 łyżeczka
-
włoskiego czarnego ryżu (riso Venere)140 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia30 g
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
pomidorków koktajlowych żółtych, przekrojonych na pół40 g
-
liści bazylii, świeżych6
-
sera ricotta odsączonego z serwatki200 g
-
awokado dojrzałego, pokrojonego w 0,5 cm półplastry150 g
-
kwiaty, jadalne do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
428 kcal /
1790.3 kJ
Białko
12.2 g
Tłuszcz
29.2 g
Węglowodany
31.2 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Sód
54.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wegańskie curry z bakłażanem
50 min
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM6)
45 min
Fasolka szparagowa z gremolatą
35 min
Baskijski sernik pistacjowy
9 godz.
Portugalskie babeczki z kremem
1 godz. 10 min
Sernik baskijski
3 godz. 15 min
Flany ze strączków zielonego groszku z miętowym jogurtem
1 godz. 40 min
Spaghetti z marchewki z pulpetami z indyka (TM5)
40 min
Purée z warzyw korzeniowych
45 min
Sałatka z komosy ryżowej z kurczakiem i pesto
35 min
Chrupiące jajka onsen z kapustą
2 godz.
Sałatka z czarnym ryżem, truskawkami i fetą
1 godz.