
Urządzenia i Akcesoria
Wieżyczki z czarnego ryżu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
40 g migdałów, blanszowanych
-
1350 g wody
-
70 g czarnych oliwek, bez pestek
-
1 łyżeczka soli plus 2-3 szczypty
-
140 g włoskiego czarnego ryżu (riso Venere)
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
40 g pomidorków koktajlowych żółtych, przekrojonych na pół
-
6 liści bazylii, świeżych
-
200 g sera ricotta odsączonego z serwatki
-
150 g awokado dojrzałego, pokrojonego w 0,5 cm półplastry
-
kwiaty, jadalne do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
428 kcal /
1790.3 kJ
Białko
12.2 g
Tłuszcz
29.2 g
Węglowodany
31.2 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Sód
54.9 mg