Crème glacée au caramel et aux cacahuètes

Crème glacée au caramel et aux cacahuètes

4.6 27 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
15 portions

Składniki

  • 250 g de sucre roux
    250 g de sucre en poudre
  • 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 1030 g d'eau
  • 30 g de beurre doux froid, en un morceau (env. 6 x 4 x 1 cm)
  • 1 c. à café de jus de citron (voir "Conseil(s)")
  • ¾ c. à café de sel
  • 1 sachet de zeste d'orange râpé (ex. Dr Oetker)
  • 1 c. à soupe de vinaigre
  • 80 g de biscuits au beurre en morceaux
  • 100 g de chocolat noir 50% de cacao détaillé en morceaux
  • 130 g de cacahuètes, grillées et salées
  • 3000 g de glace à la vanille

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 8 g
Kalorie 1768 kJ / 422 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 1.6 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...