Crème glacée au caramel et aux cacahuètes

Crème glacée au caramel et aux cacahuètes

4.6 27 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
15 portions

Składniki

  • de sucre roux
    250 g
    250 g de sucre en poudre
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    250 g
  • d'eau
    1030 g
  • de beurre doux froid, en un morceau (env. 6 x 4 x 1 cm)
    30 g
  • de jus de citron (voir "Conseil(s)")
    1 c. à café
  • de sel
    ¾ c. à café
  • de zeste d'orange râpé (ex. Dr Oetker)
    1 sachet
  • de vinaigre
    1 c. à soupe
  • de biscuits au beurre en morceaux
    80 g
  • de chocolat noir 50% de cacao détaillé en morceaux
    100 g
  • de cacahuètes, grillées et salées
    130 g
  • de glace à la vanille
    3000 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 422 kcal / 1768 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...