![Choux craquelins au gianduja Choux craquelins au gianduja](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4af30b0fa9c1819243b1616da43eff27/Derivates/20466f79224c170be3ad80fb4ddb5863d74edd23.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Réalisation de la ganache montée gianduja (la veille)
- 180 g de chocolat gianduja
- 400 g de crème liquide 35% m.g., très froide
Réalisation des craquelins
- 40 g de farine
- 50 g de cassonade
- 40 g de beurre, en morceaux
- 8 g de cacao en poudre non sucré
Réalisation de la pâte à choux
- 65 g d'eau
- 60 g de lait
- 60 g de beurre, en morceaux
- 2 g de sel
- 2 g de sucre en poudre
- 80 g de farine de blé T45
- 125 g d'œufs (2-3 œufs)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2591 kJ / 624 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 39 g
Alternatywne przepisy
Fraisier
15 godz.
Tartelettes au chocolat, caramel et brownie
14 Std.
Cake marbré, glaçage rocher
2h 15min
Chocolat liégeois
4h 30min
Praliné
30min
Cristallisation du chocolat
15min
Succès praliné
1 godz. 40 min
Tartelettes au citron meringuées
14u. 15min
Paris-Brest
3h
Entremets exotique
24h
Praliné maison rapide
1h
Choux craquelins à la vanille
1h 15min