Choux craquelins au gianduja

Choux craquelins au gianduja

4.7 46 ocen
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 17 godz.
6 portions

Składniki

Réalisation de la ganache montée gianduja (la veille)
  • 180 g de chocolat gianduja
  • 400 g de crème liquide 35% m.g. très froide
Réalisation des craquelins
  • 40 g de farine
  • 50 g de cassonade
  • 40 g de beurre en morceaux
  • 8 g de cacao en poudre non sucré
Réalisation de la pâte à choux
  • 65 g d'eau
  • 60 g de lait
  • 60 g de beurre en morceaux
  • 2 g de sel
  • 2 g de sucre en poudre
  • 80 g de farine de blé T45
  • 125 g d'œufs (2-3 œufs)

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 9 g
Kalorie 2591 kJ / 624 kcal
Tłuszcz 39 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...