Gâteau roulé au café

Gâteau roulé au café

4.3 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 parts

Składniki

Le biscuit roulé
  • blancs d'œufs
    6
  • de sel
    1 pincée
  • de sucre glace et 1 c. à soupe, plus un peu pour la finition
    140 g
  • jaunes d'œufs
    6
  • de café instantané
    1 c. à café
  • de noisettes non grillées et hachées et un peu pour la finition
    20 g
  • de farine de blé
    60 g
  • de liqueur de noisette
    40 g
La garniture
  • de sucre en poudre
    80 g
  • de mascarpone
    150 g
  • de fromage à tartiner
    200 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    100 g
  • d'extrait naturel de vanille
    1 c. à soupe
  • de stabilisateur alimentaire
    20 g
  • de café instantané
    5 g
  • de chocolat noir coupé en morceaux
    150 g
  • de beurre
    5 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 433 kcal / 1812 kJ
Białko 7.6 g
Tłuszcz 26.6 g
Węglowodany 40.3 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 13.9 g
Sód 181 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...