Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit roulé
- 6 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- 140 g de sucre glace, et 1 c. à soupe, plus un peu pour la finition
- 6 jaunes d'œufs
- 1 c. à café de café instantané
- 20 g de noisettes non grillées et hachées, et un peu pour la finition
- 60 g de farine de blé
- 40 g de liqueur de noisette
La garniture
- 80 g de sucre en poudre
- 150 g de mascarpone
- 200 g de fromage à tartiner
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 c. à soupe d'extrait naturel de vanille
- 20 g de stabilisateur alimentaire
- 5 g de café instantané
- 150 g de chocolat noir, coupé en morceaux
- 5 g de beurre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 40.3 g
- Tłuszcz
- 26.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.9 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 181 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte amandine aux poires
2h 30 min
Fraisier
15h
Brioche italienne
3h 15 min
Petits paniers abricots et pistaches
20h
Minitartelettes fines avec concombre et poivron
40min
Brioche plissée crème aux agrumes
4h
Brioche feuilletée tressée
17 Std. 45 Min
Eclair caramel-noisette
2h
Petites brioches aux raisins et craquelin vanille
2h 30 min
Mille-feuille à la crème pâtissière
5h
Religieuse au café
4 Std. 40 Min
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min