Eclairs à la pistache et fève tonka

Eclairs à la pistache et fève tonka

4.0 43 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

La pâte à choux
  • d'eau
    100 g
  • de beurre demi-sel en morceaux
    30 g
  • de sel
    1 pincée
  • de sucre en poudre
    1 c. à café rase
  • de farine de blé
    60 g
  • œufs
    2
  • fève tonka râpée
    1
La crème pâtissière à la pistache
  • de lait
    250 g
  • de farine de blé
    25 g
  • œufs
    2
  • de sucre en poudre
    40 g
  • de pâte de pistache
    2 c. à soupe
  • de pistaches, décortiquées et non salées concassées
    30 g
  • de sucre glace
    2 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 351 kcal / 1380 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...