Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à choux
- 100 g d'eau
- 30 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café rase de sucre en poudre
- 60 g de farine de blé
- 2 œufs
- 1 fève tonka, râpée
La crème pâtissière à la pistache
- 250 g de lait
- 25 g de farine de blé
- 2 œufs
- 40 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe de pâte de pistache
- 30 g de pistaches, décortiquées et non salées, concassées
- 2 c. à soupe de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1380 kJ / 351 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 28 g
Alternatywne przepisy
Gâteau mousse au praliné
13h
Petits choux tonka et craquelins vanille
1 Std. 25 Min
Succès praliné
1hod. 40min
Cake framboise-pistache
4h 35min
Paris-brest
3u. 10min
Bavarois Passion-coco
8 godz. 10 min
Eclairs framboises-pistaches
24h
Paris-brest aux fraises
1 Std. 45 Min
Bavarois litchis-framboises
4u.
Eclairs comme un Paris-Brest
1hod. 40min
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2u. 45min
Macarons coco-chocolat blanc
5h 5min