Eclairs à la pistache et fève tonka

Eclairs à la pistache et fève tonka

3.9 49 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

La pâte à choux
  • 100 g d'eau
  • 30 g de beurre demi-sel en morceaux
  • 1 pincée de sel
  • 1 c. à café rase de sucre en poudre
  • 60 g de farine de blé
  • 2 œufs
  • 1 fève tonka râpée
La crème pâtissière à la pistache
  • 250 g de lait
  • 25 g de farine de blé
  • 2 œufs
  • 40 g de sucre en poudre
  • 2 c. à soupe de pâte de pistache
  • 30 g de pistaches, décortiquées et non salées concassées
  • 2 c. à soupe de sucre glace

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 10 g
Kalorie 1380 kJ / 351 kcal
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...