Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 75 g de beurre, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 170 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 1 pincée de sel
-
½
c. à café de sucre vanillé, fait maison
lub ¼ c. à café d'extrait naturel de vanille - 50 g d'eau
La garniture
- 1000 g pomme (tout type), type Reinette, Granny Smith, Braeburn, Pink Lady, Pippin ou Gravenstein
- 30 g de sucre en poudre
- 10 g de beurre, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 morceaux
- Kalorie
- 1001.9 kJ / 239.3 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 32.9 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 50.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fondant au chocolat
40 min
Soupe turque Ezogelin
1 godz. 5 min
Soupe de nouilles chinoises et mélange de légumes
35 Min
Gâteau au caramel
3j 50 menit
Sauce aux champignons faible en glucides
45 Min
Delizie al Limone (Biscuits craquants au citron)
1j 30 menit
Sucettes de gâteau au chocolat
4 godz. 50 min
Salade de concombre à l'aneth (TM6)
10 min
Mille-feuille chocolat-caramel
Brak ocen
Crème dessert au caramel
1j
Sauce caramel vanille bourbon
40 min
Gâteau au citron
2j