Tarte aux pommes

Tarte aux pommes

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
8 morceaux

Składniki

La pâte
  • 75 g de beurre coupé en morceaux, et un peu pour le moule
  • 170 g de farine de blé et un peu pour fariner
  • 1 pincée de sel
  • ½ c. à café de sucre vanillé, fait maison
    ¼ c. à café d'extrait naturel de vanille
  • 50 g d'eau
La garniture
  • 1000 g pomme (tout type) type Reinette, Granny Smith, Braeburn, Pink Lady, Pippin ou Gravenstein
  • 30 g de sucre en poudre
  • 10 g de beurre coupé en morceaux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 morceaux

Sód 50.9 mg
Białko 2.4 g
Kalorie 1001.9 kJ / 239.3 kcal
Tłuszcz 10.3 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 5.9 g
Węglowodany 32.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...