Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 75 g de beurre, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 170 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 1 pincée de sel
-
½
c. à café de sucre vanillé, fait maison
lub ¼ c. à café d'extrait naturel de vanille - 50 g d'eau
La garniture
- 1000 g pomme (tout type), type Reinette, Granny Smith, Braeburn, Pink Lady, Pippin ou Gravenstein
- 30 g de sucre en poudre
- 10 g de beurre, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 morceaux
- Kalorie
- 1001.9 kJ / 239.3 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 32.9 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 50.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Burrito bibimbap
45min
Petits beignets de carnaval
3 godz.
Gratin de pommes de terre
Brak ocen
Saumon en croûte au cresson
2h 5min
Riz et porc aux cinq épices
50min
Lasagne à la bolognaise
35min
Boulettes de viande à la sauce tomate
10min
Affogato de bananes rôties
10h 55min
Demi-sphère vanille-caramel
7h 30min
Bâtonnets de légumes avec dip et petits pains complets
Brak ocen
Caramel au beurre salé
1h 45 min
Tarte à la confiture de baies mélangées
2h 35 min