Feuilleté à la crème rosée

Feuilleté à la crème rosée

5.0 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
2 morceau

Składniki

Crème pâtissière
  • de sucre
    115 g
  • de fécule de maïs
    45 g
  • de crème à fouetter, 30-40 % de matières grasses
    225 g
  • de lait entier
    225 g
  • œuf de gros calibre
    3
  • de sel
    ⅛ c. à thé
  • de gousse de vanille
    1
  • de vin pétillant rosé
    140 g
  • de beurre non salé coupée en morceaux
    60 g
  • colorant alimentaire rouge (opcjonalnie)
    1 - 2 gouttes
Pâte feuilletée
  • pâte feuilletée décongelé
    1 feuille
Assemblée
  • de framboises fraîches
    225 g
    225 g de fraises
  • de sucre à glacer à dépoussiérer

Wartości odżywcze na 2 morceau

Kalorie 4031.3 kcal / 16867 kJ
Białko 65.6 g
Tłuszcz 265.7 g
Węglowodany 331.4 g
Błonnik 28.9 g
Tłuszcz nasycony 116.9 g
Sód 1446.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...