
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crème pâtissière
- 115 g de sucre
- 45 g de fécule de maïs
- 225 g de crème à fouetter, 30-40 % de matières grasses
- 225 g de lait entier
- 3 œuf de gros calibre
- ⅛ c. à thé de sel
- 1 de gousse de vanille
- 140 g de vin pétillant rosé
- 60 g de beurre non salé coupée en morceaux
- 1 - 2 gouttes colorant alimentaire rouge (opcjonalnie)
Pâte feuilletée
- 1 feuille pâte feuilletée décongelé
Assemblée
-
225
g de framboises fraîches
lub 225 g de fraises - de sucre à glacer à dépoussiérer
- Wartości odżywcze
- na 2 morceau
- Kalorie
- 4031.3 kcal / 16867 kJ
- Białko
- 65.6 g
- Tłuszcz
- 265.7 g
- Węglowodany
- 331.4 g
- Błonnik
- 28.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 116.9 g
- Sód
- 1446.2 mg