Shortbread caramel au beurre salé

Shortbread caramel au beurre salé

3.3 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
36 parts

Składniki

Le sablé
  • de sucre
    65 g
  • de farine de blé
    200 g
  • de beurre en morceaux
    170 g
Le caramel salé
  • de sucre
    250 g
  • d'eau
    1030 g
  • de beurre en morceaux
    100 g
  • de jus de citron (voir conseil)
    1 c. à café
  • de crème liquide 30-40% M.G.
    80 g
  • de sel
    ¼ - ½ c. à café
  • de vinaigre
    1 c. à soupe
  • de chocolat fondant en morceaux
    200 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 149 kcal / 624 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 0.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...