Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le sablé
- 65 g de sucre
- 200 g de farine de blé
- 170 g de beurre, en morceaux
Le caramel salé
- 250 g de sucre
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron (voir conseil)
- 100 g de beurre, en morceaux
- 80 g de crème liquide 30-40% M.G.
- ¼ - ½ c. à café de sel
- 1 c. à soupe de vinaigre
- 200 g de chocolat fondant, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 624 kJ / 149 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Les gaufres de la foire
3h
Caramel au beurre salé
1h 45 min
Crumble aux poires et crème à la ricotta
1sa
Meringues fantômes
12 Std. 25 Min
Glace à la vanille
12hod.
Biscuits au beurre
50min
Mousse au chocolat
3 Std. 20 Min
Pain au lait
2 Std. 20 Min
Cookies aux pépites de chocolat
50min
Brownies
50min
Baguette
3h 45min
Poulet au garam masala
50min