Tartelette au chocolat praliné

Tartelette au chocolat praliné

4.5 2 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 portions

Składniki

La pâte sablée
  • de sucre en poudre
    30 g
  • de farine de blé
    125 g
  • de beurre mou, en morceaux, et un peu plus pour graisser les moules
    60 g
  • de lait
    35 g
  • jaune d'oeuf
    1
  • de sel
    1 pincée
  • de chocolat fondant en morceaux
    40 g
  • de chocolat au lait praliné en morceaux
    170 g
  • de crème, à fouetter, 30-40% M.G.
    150 g
  • des œufs de Pâques en chocolat (opcjonalnie) pour la finition

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 665.3 kcal / 2772.8 kJ
Białko 9.2 g
Tłuszcz 43.2 g
Węglowodany 58.5 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Sód 123.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...