Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de sucre
Les éclairs
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre, en morceaux
- 1 pincée de sel
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
La crème
- 250 g de cerises, fraîches ou surgelées décongelées, dénoyautés
- 300 g de crème entière
- 1 sachet de soutien pour crème à fouetter
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 985.4 kJ / 235.5 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 20.7 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 40.4 mg
Alternatywne przepisy
Petits croissants à la vanille
1h 30min
Coquins de Linz
3 Std. 15 Min
Focaccia aux tomates
40min
Cassolette de crevettes et vermicelles
Brak ocen
Chili con carne
Brak ocen
Confiture de pruneaux pour les provisions
55 Min
Liqueur de noisettes au caramel
20min
Poulet stroganov
50min
Sirop de thé glacé
30min
Petits pains au seigle
12h
Fondue au fromage moitié-moitié
20min
Pain toupie rapide
40min