Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 45 g de sucre et un peu plus pour saupoudrer
- 6 jaunes d'œufs provenant d'oeufs de gros calibre
- 400 g de crème à cuisson, 30-40% M.G.
- 1 c. à thé d'extrait naturel de vanille
- 1 pincée de sel
- 400 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1259.5 kJ / 301 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 28.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.5 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 58.9 mg
Alternatywne przepisy
Salade de quinoa avec vinaigrette aux fraises
25min
Satay de poulet avec sauce aux cacahuètes (Hestan Cue™)
2h 30min
Crème-dessert au caramel
3h
Quatre-quarts à l'écorce de citron
1 Std. 50 Min
Crème glacée double vanille
12 godz.
Baguettes au levain
15 godz.
Riz au jasmin avec lait de coco, lime et noix de cajou
35min
Sauce vinaigrette Dijon et érable
15min
Cornichons à la bière
24h 20min
Limonade
5min
Oeufs bénédictine à l'érable au saumon fumé
40 min
Pain blanc de Terre-Neuve et toutons (pains frits)
4 Std. 40 Min