Gâteaux aux framboises à la pulpe d'amande

Gâteaux aux framboises à la pulpe d'amande

4.0 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
8 morceaux

Składniki

  • beurre non salé pour beurrer
  • de beurre non salé en dés
    115 g
  • d'amandes crues (la pulpe provenant du lait d'amande fait maison) (voir Conseil)
    170 g
  • de sucre à glacer
    255 g
  • de farine tout usage
    115 g
  • de sel
    ⅛ c. à thé
  • blancs d'œufs de gros calibre
    3
  • d'extrait naturel de vanille
    1 c. à thé
  • de framboises fraîches
    170 g
  • sucre à glacer pour saupoudrer

Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 346 kcal / 1448 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 50 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 62 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...