Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di farina, per infarinare
- 600 g di filetto di maiale a pezzi (3 cm)
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 limone, il succo (preferibilmente biologico)
- 200 g di funghi champignon, puliti e a fette
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 rametto di timo, le foglioline lavate
- 2 pezzi di zenzero fresco
- 100 g di panna da cucina
- 1 cucchiaio di prezzemolo tritato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1527 kJ / 365 kcal
- Białko
- 27.2 g
- Węglowodany
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 27.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bocconcini di tacchino e champignon
45 Min
Coppa di maiale in umido
1h 30min
Pollo con salsa al limone e vino bianco
25 Min
Stufato di vitello
1h
Lonza, salsicce e cipolle
50min
Involtini baci di Venere
55 Min
Filetto di maiale in salsa al vino rosso e contorno di carote
45 Min
Bocconcini di maiale alle cipolle
50min
Involtini lucani
50min
Lonza con salsa alle cipolle e vino bianco
1h
Filetto di maiale con salsa ai funghi
1h
Filetto di maiale con crema di funghi
35 Min