Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 3 foglioline di salvia fresca, lavate ed asciugate
- 500 g di spalla di vitello
- 300 g di funghi freschi tipo cardoncelli, puliti e a fette
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 200 g di Marsala secco
- 200 g di brodo vegetale (opcjonalnie)
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 594 kJ / 142 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Pollo in umido ai funghi
50min
Spezzatino di manzo con patate
1j 10 menit
Agnello al vino
40 min
Pollo alla cacciatora
50min
Agnello in umido
1h 20min
Pollo con funghi al vino rosso
55min
Spezzatino di agnello con patate e piselli
1j 45 menit
Ossibuchi agli asparagi
1 godz. 30 min
Pollo alla romana
1j 10 menit
Tacchino porchettato con contorno di patate
1j 45 menit
Spezzatino di vitello con patate e fagiolini
1j 10 menit
Spezzatino di manzo alla catalana
2óra