Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 3 foglioline di salvia fresca, lavate ed asciugate
- 500 g di spalla di vitello
- 300 g di funghi freschi tipo cardoncelli, puliti e a fette
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 200 g di Marsala secco
- 200 g di brodo vegetale (opcjonalnie)
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 594 kJ / 142 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Pollo in umido ai funghi
50min
Agnello al vino
40 min
Pollo alla cacciatora
50min
Scaloppine di vitello al limone
25min
Petto di pollo con funghi e verdure
1h
Spezzatino di manzo con patate
1h 10min
Pollo con crema di verdure
50min
Arrosto di lonza con purè di patate
1h 30min
Scottiglia
1h 30min
Spezzatino di vitello con patate e fagiolini
1h 10min
Arrosto di vitello con carciofi
1h 5min
Brasato di manzo al vino rosso
12h 30min