Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di baccalà ammollato e dissalato
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 5 pomodori ciliegino a metà
- 3 pizzichi di origano fresco
- 10 olive verdi
- 100 g di acqua
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 891 kJ / 213 kcal
- Białko
- 22.2 g
- Węglowodany
- 1.8 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calamari alla napoletana
40 min
Spigole all'acqua pazza
30min
Baccalà con patate e peperoni alla maggiorana
40 min
Baccalà, patate e funghi
45 min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1óra
Alici ripiene al Varoma
50min
Zuppa di baccalà
1óra
Alici alla Reggina
45 min
Calamari cipolle e patate
50min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1óra 10p
Baccalà alla ligure
1óra
Moscardini al limone
30min