Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 200 g di pistacchi al naturale sgusciati
- 1 pezzo di scorza di limone, preferibilmente biologica (senza la parte bianca)
- 10 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 1 pizzico di sale
- 120 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di panna fresca liquida
- 350 g di tagliolini all'uovo
- 20 g di pistacchi tritati (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 4 porzione
- Kalorie
- 4343 kJ / 1038 kcal
- Białko
- 26.1 g
- Węglowodany
- 73.6 g
- Tłuszcz
- 73.1 g
- Błonnik
- 8.2 g
Alternatywne przepisy
Maltagliati in crema di carote e speck
40 min
Rigatoni affumicati
25min
Linguine al salmone e vodka
20 min
Farfalle ai sapori di Sicilia
45 min
Farfalle integrali alla crema di peperoni (vegan)
55min
Tortiglioni in salsa eoliana
40 min
Tagliatelle Sol di Sicilia
1h 30min
Orecchiette integrali con pomodori, bacon e cipolle
30 min
Farfalle pesto e gamberi
20 min
Nidi di spaghetti con crema di melanzane
30 min
Penne al sedano
30 min
Tagliatelle con yogurt, zucchine e zafferano
30 min