Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cannelloni
- 300 g di farina + q.b.
- 3 uova
- 10 g di olio di oliva
Ripieno
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 250 g di mozzarella a pezzi (scolata dall'eventuale siero)
- 250 g di ricotta vaccina (ben scolata dal siero)
- 2 uova
- ½ - 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe
Besciamella
- 500 g di latte intero
- 50 g di farina
- 20 g di burro
- ½ - 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata
Preparazione
- 1 cucchiaio di olio di oliva
- 150 g di prosciutto cotto a fette (10x12 cm)
- 10 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2630 kJ / 628 kcal
- Białko
- 35.6 g
- Węglowodany
- 49.2 g
- Tłuszcz
- 33.6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crespelle prosciutto e mozzarella
1h 30min
Salatini würstel ed Emmental
1h
Lasagna da calcio
2h 30min
Lasagne classiche
2h
Lasagne al forno
2h 30min
Cannelloni spinaci e ricotta
1h 30min
Gnocchi alla romana alla pizzaiola
2 Std. 10 Min
Pappardelle al forno con ragù di carne e ricotta
1h 30min
Lasagne al prosciutto cotto (senza glutine)
1h 45 min
Bomboloni al forno
3h 35min
Gnocchi di mozzarella al prezzemolo con ragù di funghi
1h 30min
Lasagna di zucchine
2h