Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
P/ guarnecer
- 100 g pepino cortado em pedaços
- 20 g cebola roxa
- 50 g cornichons
- 4 pés de hortelã, só as folhas
- 1 pitada de sal
Gaspacho
- 50 g cebola roxa
- 2 dentes de alho
- 500 g pepino cortado em pedaços
- 10 g hortelã
-
50
g rúcula
lub 50 g espinafres baby - 50 g sumo de limão (1-2 limões aprox.)
- 100 g cubos de gelo
- 1 c. chá de sal
- 50 g azeite
- Cebolinho picado q.b. p/ finalizar
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 326.6 kJ / 78.1 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 315.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmorejo
25min
Sopa fria de caril vermelho
10min
Tisana estimulante de rosmaninho, estrela de anis e baunilha
15 min
Flans de ervilhas com creme de iogurte e hortelã
1 Std. 40 Min
Gaspacho
30min
Goulash de lentilhas e cogumelos
45min
Beringela assada com queijo de cabra - TM6
40min
Gozleme (pão turco de frigideira recheado)
1 Std. 40 Min
Salada de couve roxa e maçã com queijo feta crocante e pesto de ervas
30min
Soufflé de queijo, bacon e ervas aromáticas
50min
Couves com ervilhas e azeite de ervas
40min
Gaspacho de tomate e melancia
5 Min