Gaspacho de pepino e rúcula com cornichons e hortelã
TM6

Gaspacho de pepino e rúcula com cornichons e hortelã

3.5 (4 oceny)

Składniki

P/ guarnecer

  • 100 g pepino cortado em pedaços
  • 20 g cebola roxa
  • 50 g cornichons
  • 4 pés de hortelã, só as folhas
  • 1 pitada de sal

Gaspacho

  • 50 g cebola roxa
  • 2 dentes de alho
  • 500 g pepino cortado em pedaços
  • 10 g hortelã
  • 50 g rúcula
    lub 50 g espinafres baby
  • 50 g sumo de limão (1-2 limões aprox.)
  • 100 g cubos de gelo
  • 1 c. chá de sal
  • 50 g azeite
  • Cebolinho picado q.b. p/ finalizar

Wartości odżywcze
na 100 g
Kalorie
326.6 kJ / 78.1 kcal
Białko
1.1 g
Węglowodany
5.2 g
Tłuszcz
6.4 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Błonnik
1.2 g
Sód
315.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy