Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa de piza
- 220 g água à temperatura ambiente
- 1 c. chá de açúcar
-
20
g fermento de padeiro fresco, esfarelado
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g aprox.) - 400 g farinha tipo 65
- 30 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 1 c. chá de sal
Cobertura
- Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
- 250 g tomate triturado
- 300 g queijo mozarela em bolas pequenas, escorrido
- 2 - 3 pitadas de sal p/ temperar
- 1 c. sopa de azeite
- 50 g rúcula
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3046.6 kJ / 728.2 kcal
- Białko
- 32.1 g
- Węglowodany
- 83.1 g
- Tłuszcz
- 29.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.7 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 1171.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peru com ananás e chucrute
45min
Salada de quinoa colorida
50min
Trifle de uva e Cava
Brak ocen
Café com coco torrado
10 Min
Muffins de cogumelos e chocolate
1 Std.
Bolos de baunilha e caramelo a vapor
1 Std.
Água de coco com melancia
10 Min
Trutas com molho holandês
Brak ocen
Polvo guisado
55 min
Khir - Arroz doce com amêndoa e especiarias
5h
Doce de ruibarbo
50min
Bolo de chocolate cozido duas vezes
1 Std. 15 Min