Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
P/ guarnecer
- 40 g folhas de aipo
- 40 g noz
Vinagreta de romã
- 200 g romã
- 50 g vinagre de sidra
- 20 g mostarda de Dijon
- 50 g azeite
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
Salada
- 500 g água
- 2 c. chá de sal
- 200 g trigo-sarraceno
- 600 g filetes de salmão
- 1 pitada de pimenta
- 1 fio de azeite
- 25 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- 300 g couve branca cortada em pedaços
- 150 g espinafres
- 150 g romã
- 100 g queijo feta esfarelado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2440 kJ / 584 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bulgur
35 min
Salada fria de quinoa e pepino
30 min
Salada de cevada com laranja, coentros e amêndoa
50 min
Salada de bulgur com romã
50 min
Papas de trigo sarraceno e caju
8h
Salada de quinoa e manga
1h
Creme de ervilhas com lulas e tomate
50 min
Millet com legumes e molho tahini
45 min
Salada de trigo sarraceno com camarão, agrião e laranja
30 min
Millet
45 min
Trigo sarraceno com cogumelos
25 min
Quinoa
30 min