Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g espargos verdes
- 1100 g filetes de linguado (12 unid.)
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 20 g funcho em rama
- 250 g bolbo de funcho cortado em cubos
- 160 g batata cortadas em pedaços
- 2 dentes de alho
- 15 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 50 g cebola
- 200 g caldo de peixe caseiro
- 500 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1243.9 kJ / 297.3 kcal
- Białko
- 37.7 g
- Węglowodany
- 14.4 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 1517.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa fria de melão com presunto
10 Min
Camarão crocante com puré de brócolos e tomate
45 Min
Gaspacho de milho e jalapeño
Brak ocen
Gaspacho
10 Min
Bacalhau com puré de ervas e coulis de pimentos
1 Std.
Pudim de peixe da avó Titão
2h 30 min
Tártaro de salmão
1 Std. 30 Min
Soufflé de bacalhau e tomate seco
1 Std.
Vichyssoise de espargos
40 min
Sopa fria de pepino, maçã e limão
10 Min
Gaspacho de tomate e melancia
5min
Creme de espargos com parmesão
30 Min