Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g espargos verdes
- 1100 g filetes de linguado (12 unid.)
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 20 g funcho em rama
- 250 g bolbo de funcho cortado em cubos
- 160 g batata cortadas em pedaços
- 2 dentes de alho
- 15 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 50 g cebola
- 200 g caldo de peixe caseiro
- 500 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1243.9 kJ / 297.3 kcal
- Białko
- 37.7 g
- Węglowodany
- 14.4 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 1517.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé de bacalhau e tomate seco
1h
Lasanha de beringela
1 Std. 55 Min
Salada de salmão com vinagreta de funcho em frasco
25min
Gelado de manjericão
8u. 15min
Mousse de mirtilo
12 godz.
Sopa de meloa
1h
Gaspacho de beterraba
50min
Sopa fria de melão com presunto
10min
Sopa fria de pepino
4 Std.
Molho pesto de manjericão
10min
Sopa de abacate e bacon
1h
Creme de abóbora assada com sementes torradas
1 Std. 20 Min