Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di carote, pelate e a pezzi (2 cm)
- 600 g di acqua
-
1
cucchiaio di dado per brodo vegetale
lub 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) - 250 g di patate, pelate e a pezzi (2 cm)
- 1 rametto di rosmarino intero (opcjonalnie)
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- semi misti q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 696 kJ / 166.3 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 21.1 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 125.6 mg
Alternatywne przepisy
Crema di verdure invernale
50min
Vellutata di porri e patate con speck croccante (TM6)
40min
Vellutata di broccoli con crostini
1 godz.
Vellutata di patate e zucca
50min
Vellutata di carote
35min
Purè di patate e carote al rosmarino
45 min
Vellutata di cavolfiore con briciole di pancetta
50min
Vellutata agli spinaci
30 min
Crema di zucca e carote, polpette di vitello e contorno di topinambur
1 godz.
Crema di zucchine
25min
Vellutata di piselli
20min
Crema di fagioli cannellini con polpettine di spinaci
1 godz.